Objednajte sa Opýtajte sa

"10 minút zmenilo tak veľa!"

18.11.2020

Aký otec, taký syn. V prípade hudobného Dua Jamaha, teda Alfonza a Mariána Kotvanovcov, to platí do bodky. Otec so synom dokážu svojimi hitmi roztancovať davy a to aj za hranicami Slovenska či Čiech. Fanúšikovia ich za to odmenili tromi platinovými a tromi zlatými platňami. Isto k tomu prispela aj spolupráca s ľuďmi z okolia Heleny Vondráčkovej, Hany Zagorovej či Karla Gotta. Súčasnú situáciu využili na prípravu nového albumu, ale aj na skvalitnenie zraku v NeoVízii.

Budúci rok oslávi dvojica zo Záhoria osemnásť rokov spoločnej spolupráce. Inak než úspešnou sa nazvať nedá. Hity ako Hasiči, Ruku hore dám, Srdce plače či Červené vínečko jak višňa si zvyknú pospevovať nielen milovníci šlágrov. Multitalentovaná dvojica totiž vsadila na repertoár tvorený nielen z vlastnej tvorby, ale aj z tradičných ľudových piesní, ktorým dodali nový šat a zvuk. Drvivú väčšinu z nich poznajú naspamäť, no niekedy si musia aj oni pomôcť notami a textami. To v prípade Alfonza bolo občas problematické. Trápili ho totiž komplikácie so zrakom. „Bežnou súčasťou našich vystúpení sú tablety, ktoré nám slúžia ako čítacie zariadenia. Je potrebné v ňom vyhľadávať texty piesní a akordy tak, aby ich na svojich tabletoch videli aj ostatní členovia. No keď som nemal okuliare, bolo pre mňa veľmi stresujúce rýchlo napísať názov požadovanej skladby, vyhľadať ju a následne kontrolovať text aj noty. Komfortne som sa necítil ani ja, ani môj syn. Nehovoriac o tom, že okuliare som na pódiu chcel mať len málokedy,“ spomína si Alfonz, ktorého navyše trápil aj vyšší očný tlak.

Viac času, väčší priestor pre samých seba
Dvojica sa teda súčasnú situáciu rozhodla využiť vo svoj prospech nielen pri komponovaní nádejných hitov, ale aj pri starostlivosti o samých seba. „Spolu so synom sme navštívili očnú kliniku NeoVízia. Kým syn podstúpil preventívnu prehliadku s dobrými výsledkami, mňa sa ujala MUDr. Adriana Smorádková s pánom primárom Radovanom Piovarčim. Obaja sa najprv zamerali na očný tlak, ktorý sa im podarilo dostať na normálnu úroveň. Nečudo, veď patria medzi špičku. Následne mi odporučili podstúpiť bezbolestný a bezpečný zákrok PRELEX s asistenciou femtosekundového lasera LenSx, ktorý ma mal zbaviť dioptrií, nakoľko som trpel aj starozrakosťou. Horšie som videl nielen na texty, ale aj do diaľky,“ približuje Alfonz.

Duo Jamaha na vyšetrení v NeoVízii

Metódu PRELEX podstúpil talentovaný otec v NeoVízii práve v dobe pandémie. Ako tvrdí, cítil sa bezpečne, na klinike dodržiavajú všetky protiepidemické opatrenia. Jediné obavy mal z výsledkov celoplošného testovania, ktorého sa zúčastnil pred zákrokom. „Bál som sa, že by som v prípade pozitívneho výsledku nemohol zákrok podstúpiť. Veľmi som sa naň tešil, nevedel som sa dočkať života bez obmedzení. Našťastie, všetko dobre dopadlo a dnes vďaka skvelým lekárom a celému personálu vidím ako zamlada. Nikdy by mi nenapadlo, že desaťminútový zákrok dokáže zmeniť tak veľa,“ dodáva spokojný pacient. „Aj v prípade pána Alfonza sme pri zákroku, s využitím femtosekundového lasera LenSx, implantovali do oka trifokálnu vnútroočnú šošovku. Pomocou nej je možné odstrániť akýkoľvek počet dioptrií do blízka, do diaľky a zároveň aj na strednú (počítačovú) vzdialenosť,“ približuje metódu PRELEX MUDr. Radovan Piovarči, primár očnej kliniky NeoVízia, ktorý má na svojom konte už viac než 12-tisíc vnútroočných operácií šošovky.

Alfont Kotvan z Duo Jamaha po Prelex LenSx

Dnes už Duo Jamaha opäť poctivo pracuje v nahrávacom štúdiu. Ako sami tvrdia, ambície sú veľké. Ich nemecký hit Tanz mit mir heute Nacht získal významné ocenenie SMAGO Award, a tak sa aj vďaka starostlivosti o zrak v NeoVízii môžu opäť s veľkými očakávaniami pozerať do budúcnosti. Vy môžete urobiť to isté, stačí sa objednať do NeoVízie v Bratislave, Poprade či Trnave.  

Duo Jamaha dôverujú NeoVízii