Objednajte sa Opýtajte sa

Neo odborníci na návšteve v írskom Alcone

20.04.2022
Neo odborníci na návšteve v írskom Alcone

Posledné dva marcové týždne boli v znamení návštev našich Neo skúsených odborníkov v továrni spoločnosti Alcon v írskom Corku.

Alcon je najväčším svetovým výrobcom vnútroočných šošoviek a tiež výrobcom unikátnej EDOF šošovky Vivity, ktorú sme ako prví na Slovensku implantovali v roku 2021. Vnútroočné šošovky sa využívajú na liečbu sivého zákalu, korekciu dioptrických chýb a presbyopie.

Taktiež je výrobcom špičkových operačných prístrojov a potrieb pre oftalmológov na celom svete. V NeoVízii tieto prístroje a zariadenia používame v každodennej praxi.

Primári pred Alconom v Corku

Alcon organizuje pravidelné exkurzie priamo v ich továrni na výrobu vnútroočných šošoviek a keďže je naša klinika referenčným pracoviskom “Centrum of Excellence” spoločnosti Alcon, dostali naši lekári pozvanie zúčastniť sa na exkurzii.

Neo odborníci v továrni Alcon v Corku

“Je to úžasný zážitok sledovať naživo ako sa vnútroočné šošovky typu PanOptix, Clareon alebo Vivity, ktoré bežne používame, vyrábajú,” hovorí primár bratislavskej kliniky, MUDr. Radovan Piovarči.

Spolu s MUDr. Miriam Záhorcovou a primárom popradskej kliniky MUDr. Jurajom Bajačkom mali možnosť sledovať proces výroby šošoviek v priamom prenose.

Medzinárodný tím odborníkov v Alcon

“Pozvali nás, aby sme videli ako sa šošovky vyrábajú. Profesionalita, sterilita a vysoký stupeň technologickej úrovne pri výrobe šošoviek je samozrejmosťou a je fascinujúce to sledovať,” pridáva sa primár popradskej kliniky, MUDr. Juraj Bajaček.

“Sme veľmi vďační za túto skúsenosť. Neovízia je hrdým partnerom celosvetovo pôsobiacej firmy Alcon. Sme radi, že možeme aj naším pacientom prinášať tieto špičkové produkty a technológie,” uzatvára MUDr. Miriam Záhorcová.

Medzinárodný tím odborníkov v Alcon