Objednajte sa Opýtajte sa

Toto sú NAŠI HRDINOVIA

04.11.2020
Toto sú NAŠI HRDINOVIA

V sobotu 31. októbra a v nedeľu 1. novembra 2020 sa na Slovensku konalo prvé kolo celoplošného testovania antigénovými testami, ktorého cieľom bolo odhaliť čo najviac nositeľov vírusu Covid-19. Čas, ktorý sme zvyknutí tráviť na cintorínoch ponorení do myšlienok na našich zosnulých rodinných príslušníkov a priateľov, sa toho roku niesol v znamení najväčšieho testovania v histórii Slovenskej republiky. Už od začiatku týždňa média prichádzali so skeptickými vyjadreniami vládnych činiteľov ohľadne nedostatočného počtu zdravotníkov, no náš zdravotný personál v tom mal od začiatku jasno. Bol okamžite pripravený pomáhať. 

NeoVízia celoplošné testovanie COVID 19

Dva dni a tisíce otestovaných ľudí, taká je vizitka zdravotného personálu NeoVízie, ktorý pomáhal pri testovaní obyvateľov Slovenska. ,,Mala som v pláne ísť na jeden deň, ale nedalo mi to a nakoniec som išla aj na druhý“, to sú slová našej zdravotnej sestry Renáty, ktorá testovala v stanovišti Televízie Markíza a v areáli Gymnázia na Pankúchovej ulici.

NeoVízia celoplošné testovanie COVID 19

Celodňová práca v ochrannom odeve a nekonečné rady trpezlivých aj netrpezlivých ľudí dala zdravotníkom zabrať po fyzickej aj psychickej stránke. Aj vďaka ľuďom, ktorí si našli čas na vtipkovanie však vznikli úsmevné príhody, o ktoré sa s nami podelili. MUDr. Miriam Záhorcová, ktorá pomáhala jeden deň na stanovišti Televízie Markíza a druhý deň na Miletičovej ulici si spomína na pána, ktorý sa po odbere zaujímal o farbu svojho nového čipu. ,,V rámci toho, že to myslel zo srandy som mu pohotovo odpovedala, že žltú. A podľa pozitívnej reakcie som sa zjavne trafila do jeho obľúbenej farby.“ :)

NeoVízia celoplošné testovanie COVID 19

Našli sa ľudia, ktorých konšpiračné teórie o čipovaní ovplyvnili do takej miery, že chceli mať o celom procese prehľad. MUDr. Adriana Smorádková, ktorá bola v nasadení v Kráľovej pri Senci sa stretla s pánom, ktorý sa (našťastie s vtipným podtónom) dožadoval informácie, kde si môže svoj čip aktivovať. ,,Aktivácia čipu je možná len pri prevzatí certifikátu. Pán tieto inštrukcie zobral s humorom a veľmi sme sa na tom spolu pobavili,“ dodáva naša očná chirurgička, ktorá sa špecializuje na liečbu keratokonusu.

NeoVízia celoplošné testovanie COVID 19

Z iného súdka boli naopak dojmy zo spolupráce s pánom Prof. MUDr. Vladimírom Krčmérym DrSc. ,,Prítomnosť pána profesora Krčméryho bola pre nás obrovským zážitkom. Jeho charizmatická osobnosť nám zabezpečovala celý deň kontinuálny duševný pokrm,“opisuje svoje dojmy MUDr. Miriam Záhorcová, naša očná chirurgička, ktorá sa špecializuje na laserové operácie a odstraňuje našim pacientom dioptrické chyby oka.

NeoVízia celoplošné testovanie COVID 19

Každý z nášho zdravotného personálu si zaslúži rešpekt a uznanie zato, že testovali v prvej línii a sami sa vystavovali priamemu kontaktu aj s ľuďmi, ktorí boli na koronu pozitívni. Po dvoch psychicky a fyzicky náročných dňoch sa však jednomyseľne zhodli na jednom: "Išli by sme pomáhať zas.“

NeoVízia celoplošné testovanie COVID 19

Veľké uznanie im patrí aj kvôli tomu, že aj po tak náročnom víkende sa opäť vrátili (samozrejme s negatívnym testom) pomáhať našim pacientom a starať sa o ich zrak. Aj vďaka ich neúnavnému nasadeniu je v čase koronakrízy Očná klinika NeoVízia otvorená.

Za ich obetavosť a profesionalitu im patrí jedno veľké ĎAKUJEME. A taktiež ĎAKUJEME aj všetkým vám, ktorý ste sa prišli otestovať a ukázali ste, že sme v tom všetci spolu.

Zdravotný personál NeoVízie, ktorí sa zúčastnil prvého kola celoplošného testovania na Slovensku:
Lekárky: MUDr. Adriana Smorádková, MUDr. Miriam Záhorcová, MUDr. Verata Maková, MUDr. Natália Dubeňová, MUDr. Daniela Majerčáková.
Sestričky: Katarína Ďorďová., Renáta Gabovičová, Natália Guzi, Monika Grečová, Katarína Paprčková., Veronika Straková, Adriana Džurná, zdravotnícky asistent Adam Rišian, optometristka Veronika Holovičová a koordinátorka Soňa Hudáková.