Objednajte sa Opýtajte sa

Futbalista Milan Škriniar - Nový zrak sa odrazil na lepších výkonoch

21.07.2018
Futbalista Milan Škriniar - Nový zrak sa odrazil na lepších výkonoch

Talentovaný stopér pôsobiaci v tíme Inter Miláno u nás absolvoval laserovú operáciu fematosekundovým laserom pomocou metódy NeoLasik HD. Naši lekári ho zbavili -1,5 dioptrií a astigmatizmu zároveň. Odvtedy vidí na 150% a jeho zrak je ostrý rovnako, ako súboje s útočníkmi súpera. 

Strach pred operáciou 

Pred operáciou mal Milan obavy, podstúpil však veľmi precíznu očnú prehliadku, ktorá mu dodala viac odvahy. “Vyšetrili mi každý detail, cítil som sa super a jediné, čo som chcel, bolo čo najskôr podstúpiť aj operáciu dioptrií.” Vyšetrenie trvalo takmer tri a pol hodiny, počas ktorého sme vyšetrili viac než tridsať parametrov. V závere Milan podstúpil aj vyšetrenie v cykloplégii, ktoré dokáže odhaliť aj skryté dioptrické chyby. 

 „Po operácii som si asi dve hodiny pospal. Oči mi slzili, poobede som ešte oddychoval, podvečer som si už pozrel aj Majstrovstvá vo futbale. Ráno som z balkóna pozrel dole a videl som značky aut pod sebou aj detaily, ktoré som predtým nevidel,“ opisuje svoje prvé pocity po zákroku. Ráno si už na kontrolu do Bratislavy odšoféroval sám.

Šport po operácii 

Po laserovej metóde NeoLASIK HD s použitím femtosekunového laseru mohol Milan už o sedem dní začať s ľahkým aeróbym pohybom ako je beh, fitness, bicykel. Do troch týždňov po operácii sa mohol opäť vrátiť na ihrisko a pokračovať s tréningami a zápasmi. 

 „Teším sa z rozdielu v kvalite videnia. Myslím si, že aj na ihrisku pocítim dosť veľkú zmenu k lepšiemu.” Novú kvalitu Milanovho videnia ocení nielen samotný futbalista, ale je možné , že z neho bude profitovať aj jeho tím. „Z pôvodných 40% vidí už prvý deň po operácií na 150%. Je to obrovská zmena v kvalite videnia,“ dodáva jeho ošetrujúca lekárka ako aj operatérka MUDr. Adriana Smorádková.