Objednajte sa Opýtajte sa

Unikátne riešenie presbyopie: šošovka ICL EVO Viva*

20.06.2023
Unikátne riešenie presbyopie: šošovka ICL EVO Viva*

Schopnosť oka zaostrovať začína po 40. až 45. roku slabnúť, čo sa prejavuje neostrým videním na blízko.

Slovenské prvenstvo

Na Slovensku bola na Očnej klinike NeoVízia Bratislava prvýkrát implantovaná nová unikátna vnútroočná fakická šošovka ICL EVO Viva, ktorá ponúka riešenie problémov so zrakom pre ľudí trpiacich súčasne presbyopiou (vetchozrakosťou) a krátkozrakosťou. Zákrok je vratný, je teda možné v prípade potreby šošovku z oka v budúcnosti vybrať.

Táto šošovka sa od doposiaľ používaných šošoviek líši svojim umiestnením a konštrukciouNový typ fakickej šošovky ICL EVO Viva umožňuje lámať svetlo tak, že človek vidí dobre do diaľky aj do blízka. Pracuje na tzv. EDOF báze (predlžuje hĺbku zrakovej ostrosti). Jej jedinečnosť spočíva i v tom, že je implantovaná do oka pacienta pred jeho vlastnú šošovku. V prípade potreby ju bude možné v budúcnosti z oka opäť vybrať. Napríklad pri operácii sivého zákalu,"“ vysvetľuje princíp novinky primár MUDr. Radovan Piovarči.

*Jedná sa o zdravotnícku pomôcku. Pre úplné informácie ohľadom indikácií, kontraindikácií a varovaní si prečítajte návod na použitie a ďalšie dôležité informácie uvedené na stránke edfu.staar.com.