Objednajte sa Opýtajte sa

Striedanie okuliarov je nepraktické

29.07.2019
Striedanie okuliarov je nepraktické

Hovorí sa, že vek je len číslo. Že máme toľko rokov, na koľko sa cítime. Pozitívne myslenie je nenahraditeľné, no s pribúdajúcim vekom sa i napriek nemu môžu na našom tele roky podpísať.

Ľudia po 50-ke siahajú častejšie po viacerých okuliaroch. Na čítanie, na sledovanie televízie, pri práci s počítačom. Striedanie okuliarov je ale nepraktické. Niektorí zvolia multifokálne okuliare, no zvyknúť si na ne nedokáže každý. Prípadne prekážajú pri záľubách. Lekári NeoVízie sa s podobnými situáciami stretávajú vo svojich ambulanciách denne.

S okuliarmi sa pacienti môžu rozlúčiť vďaka bezbolestnej metóde PRELEX. „Počas nej sa implantujú multifokálne vnútroočné šošovky. Tie odstránia akýkoľvek počet dioptrií do blízka aj do diaľky. Trendom sú trifokálne šošovky. Poskytujú špeciálne pohodlie pacientom, ktorí pracujú dlhé hodiny na počítači a potrebujú perfektné videnie nielen na čítanie a do diaľky, ale aj na strednú vzdialenosť,“ opísuje metódu MUDr. Radovan Piovarči, primár bratislavskej očnej kliniky NeoVízia.

Lekári NeoVízie sa zhodujú na jednom: "Pre našich pacientov sú pocity zo života bez okuliarov nádherné. Už ráno v nasledujúci deň po operácii je pre nich neopísateľné. Zrazu vidia všetko jasne a ostro. Začnú žiť život bez obmedzení." :-) 

Ako prvé je však dôležité podstúpiť precízne vstupné očné vyšetrenie v Bratislave, Poprade alebo Trnave. Vďaka nemu zistíme nielen presnú diagnózu, ale aj to, či ste na operáciu vhodný kandidát.