Objednajte sa Opýtajte sa

Cestovanie s dioptrickými okuliarmi

03.10.2019
Cestovanie s dioptrickými okuliarmi

Cestovanie je medzi ľuďmi čoraz viac obľúbená aktivita, ktorú vyhľadávame aj mimo letných mesiacov. Našu optičku Zuzku Pisarčíkovú sme vyspovedali a spísali pre vás tri dôležité rady, na ktoré by nemal zabudnúť ani jeden „okuliarnik“. 

Čistenie je základ

Starostlivosť o okuliare je alfa a omega pri udržiavaní dobrého stavu či už slnečných alebo dioptrických okuliarov. Nielen pri cestovaní ale aj v bežnom živote okuliarnikov je dôležité mať pri sebe kvalitný roztok, ktorý je vhodný na čistenie okuliarov. Handrička z mikrovlákien je povinná výbava či ste na cestách, v práci, škole alebo doma.

Stačia jedny?

Ukradnutá batožina, prisadnutie okuliarov v lietadle, vlaku či autobuse vám môže spôsobiť problémy. Netýka sa to však len ľudí s okuliarmi, ale aj kontaktnými šošovkami, kedy vás môže prekvapiť náhla alergia, či podráždenie očí. Základ je byť vždy pripravení a preto odporúčame mať na cestách vždy jedny okuliare v zásobe. 

Vedomosť svojej dioptrickej chyby je povinnosť

Stať sa môže čokoľvek a preto odporúčame, aby ste mali vždy k dispozícii informáciu o svojej dioptrickej chybe. Prečo? Okuliare môžete počas dlhšej dovolenky stratiť, niekde zabudnúť prípadne zničiť. Aby ste však neboli stratení aj vy môžete si dioptrické okuliare nechať vyrobiť na základe lekárskej správy a užívať si inú krajinu naplno a nerozmazane.

Tešíme sa na vás v našej certifikovanej očnej optike.