Objednajte sa Opýtajte sa

Život bez obmedzení

05.06.2019
Život bez obmedzení

Hovorí sa, že vek je len číslo. Že máme toľko rokov, na koľko sa cítime. Pozitívne myslenie je nenahraditeľné, no s pribúdajúcim vekom sa i napriek nemu môžu na našom tele roky podpísať.

Ľudia po 50-ke napríklad siahajú častejšie po viacerých okuliaroch. Na čítanie, na sledovanie televízie, pri práci s počítačom. Striedanie okuliarov je ale nepraktické. Niektorí zvolia multifokálne okuliare, no zvyknúť si na ne nedokáže každý. Prípadne prekážajú pri záľubách. Svoje vie o tom pani Valéria, folkloristka zo Spiša. „Veľmi rada nosievam typický spišský odev. Mať na sebe kroj, čepiec a okuliare však nevyzerá dobre,“ hovorí.

S okuliarmi sa rozlúčila vďaka bezbolestnej metóde PRELEX. „Počas nej sa implantujú multifokálne vnútroočné šošovky. Tie odstránia akýkoľvek počet dioptrií do blízka aj do diaľky. Trendom sú trifokálne šošovky. Poskytujú špeciálne pohodlie pacientom, ktorí pracujú dlhé hodiny na počítači a potrebujú perfektné videnie nielen na čítanie a do diaľky, ale aj na strednú vzdialenosť,“ opísala metódu MUDr. Lucia Sonntag z popradskej očnej kliniky NeoVízia. Pocity zo života bez okuliarov boli nádherné. „Ráno v nasledujúci deň po operácii bolo neopísateľné. Zrazu som videla všetko jasne a ostro. Keď som si obliekla môj kroj, zaplavila ma radosť a šťastie,“ dodala pani Valéria.