Objednajte sa Opýtajte sa

Cezmínka oslávila 1 rok

15.03.2019
Cezmínka oslávila 1 rok

Naša Cezmínka oslávila prednedávnom 1 rok. Za tú dobu pozorne sledujeme jej vývoj, výcvik a sme na ňu veľmi hrdí.

Nedávno sme vás informovali, že z nej bude signálny psík (prečítajte si celý článok) pri mladej nepočujúcej mamičke. Situácia sa trošku zmenila, nakoľko sa u Cezmíny prejavila alergia. Presnejšie, atopický ekzém. Jej diagnóza si tak vyžaduje väčšiu starostlivosť, a preto sa jej funkcia v tejto rodine musela prerušiť.

Cezmínina však účasť v programe Výcvikovej školy pre vodiace a asistenčné psy nekončí. Aktuálne uspela vhodnotení tzv. GDBart testu. V rámci Medzinárodnej federácie (International Guide Dogs Federation), ktorej členom je Výcviková škola pre vodiace a asistenčné psy, je to štandardizované hodnotenie v jednom roku psíka. 

Hodnotenie prebieha pre psíka neznámom prostredí, zároveň sú podmienky a priebeh konania pre všetkých testovaných štvornohých zverencov rovnaké. Dôležité je poznamenať, že neexistujú správne a nesprávne odpovede či reakcie.
Sleduje sa celkové správanie každého psíka, jeho reakcie na podnety, spolupráca s neznámym človekom a schopnosť regenerácie po stresových podnetoch.

Cezmínka vodiaci pes

Na základe tohto testu, Cezmínkinho zdravotného stavu, ako aj monitorovanie jej správania sa počas výchovy vyústilo do záveru, že CEZMI POKRAČUJE ĎALEJ V PROGRAME ŠKOLY! :-) 

O Cezmínke sa tak uvažuje ako o asistenčnom psíkovi pre malého štvorročného Tomáška v bdelej kóme. Už majú za sebou prvé návštevy, ktoré dopadli veľmi dobre. 

Veríme, že sa Cezmínka s novou situáciou popasuje a tešíme sa na ďalšie jej novinky a úspechy... 

Cezmína v NeoVízii