Objednajte sa Opýtajte sa

Okuliare sa ku svadobným šatám nehodia

21.02.2020
Okuliare sa ku svadobným šatám nehodia

„Neviem si predstaviť, že by som bola nevestou v okuliaroch. Tie sa predsa ku svadobným šatám nehodia. Rovnako obmedzujúce sú aj kontaktné šošovky. Vďaka NeoSMILE 3D, najšetrnejšiemu odstráneniu dioptrií femtosekundovým laserom, som do novej životnej etapy vstúpila s jasným pohľadom a pohodlne.“ A my s našou sestričkou Natáliou Guzi plne súhlasíme. Svadobná sezóna 2020 sa pomaly rozbieha. Užite si svoj deň „D“ pohodlne, sebavedomo a zaostreným pohľadom na novú životnú cestu.

Aj zlý zrak jedného zo snúbencov môže znepríjemniť ich svadobný deň. "Viaceré pacientky na vyšetrení pred laserovou operáciou, ktoré už majú svadbu za sebou, majú na okuliarovo – šošovkové peripetie nemilé spomienky. Aj nevesty, ktorá nosia bežne dioptrické okuliare a len zriedkavo ich menia za kontaktné šošovky, nechcú mať v deň svadby „prekážku“ na nose. Bez ohľadu na to, aké moderné a dizajnové rámy sú dnes na trhu, tvár nevesty je jemnejšia, ženskejšia bez rámov. Preto po šošovkách siahnu často aj nevesty, ktoré ich bežne nenosia." opisuje naša MUDr. Adriana Smorádková. 

Kontaktné šošovky môžu napríklad v svadobný deň poškriabať pri líčení rohovku. Dni pred svadbou bývajú náročné na prípravy a nedostatok spánku, čo sa často môže odzrkadliť na očiach. Sú podráždené, trpia nadmernou suchosťou, prípadne naopak začervenaním a slzením. V takomto stave oko kontaktnú šošovku často neznesie. Môže ho natoľko rozdráždiť, že pod hotovým mejkapom začne slziť a pokazí tým celkový efekt líčenia. Problém s podráždenou rohovkou a neznášanlivosťou šošoviek sa môže v ten najnevhodnejší okamih objaviť aj u ženícha. Rozdráždené oko z kontaktnej šošovky sa často prejaví ako unavené a červené aj na fotkách.

Iným prípadom sú nevesty, ktorých oči kontaktné šošovky neznesú. Často si okuliare vôbec nedajú, čo si neraz samo privodia tragikomické momenty. Navyše, bez okuliarov si nedokážu vychutnať všetky krásne detaily. Pacientky a pacienti, ktorí sa rozhodnú pre odstránenie dioptrií ešte pred svadbou, si svoj veľký deň s novým zrakom oveľa viac užijú. Šetrné bezbolestné operácie femtosekundovým laserom dajú človeku nielen nové, 100%-né videnie, ale často aj nové sebavedomie a novú slobodu.

 Veľká životná udalosť, akou je napríklad svadba býva často impulzom na zmenu. Svadba je ideálna príležitosť, lebo sloboda bez okuliarov a šošoviek dá človeku viac ako len dokonalý zrak. Svadobný deň, ktorý si užívate sebavedomo, s ľahkosťou a dokonalým videním, je pre mnohé pacientky dostatočným dôvodom. Deväťdesiat percent našich pacientok totiž považuje okuliare za svoj najväčší hendikep. Obmedzujú ich aj vo veciach, ktoré s okuliarmi vôbec nesúvisia. Predstavte si ženu s plus desať dioptriami. Hrubé sklá jej oči extrémne zväčšujú. Krásna tvár je ukrytá pred svetom pod okuliarmi, z ktorých trčí len pár veľkých očí. Má problém nalíčiť sa, nevidí na presné kontúry. Ženu s mínusovými dioptriami trápi druhý extrém - maličké oči stratené v hĺbke za okuliarmi.

"Mesiac po operácii vidím na kontrole úplne nové ženy - slobodnejšie, sebavedomejšie, spokojnejšie, vyrovnanejšie, vzpriamenejšie. Často hovoria o tom, že po operácii cítia viac sebavedomia, cítia sa krajšie a slobodnejšie a novú zmenu si na nich častejšie všíma aj opačné pohlavie. Nový zrak dáva človeku často akúsi nové sebavedomie a ľahkosť. Nevesty sú kandidátky najčastejšie na bezbolestné operácie femtosekundovým laserom (metóda NeoLASIK HD a NeoSMILE 3D). V prípade starších dvojíc po päťdesiatke je trendom, u žien aj u mužov, metóda PRELEX. Pomocou multifokálnych alebo trifokálnych šošoviek, odstráni okuliare na čítanie a do diaľky súčasne." vysvetľuje MUDr. Smorádková. 

Kedy je však najideálnešie podstúpiť odstránenie dioptrií pred svadbou? Ideálne tri až štyri mesiace pred svadbou. Pokojne aj skôr, to je však z čisto praktických dôvodov. Posledné mesiace pred svadbou má nevesta toľko povinností a starostí, že by sa už mala venovať v pokoji len im. Možné je to samozrejme aj mesiac pred svadbou. Minimálny čas sú dva – tri týždne. Po bezbolestnej operácii femtosekundovým laserom metódou NeoLASIK HD sa žena nesmie približne desať dní líčiť, po metóde NeoSMILE 3D potrebuje mejkap očí vypustiť ideálne na tri až päť dní. V prípade vysokých plusových či mínusových dioptrií pristupujeme k inej ako laserovej metóde. Implantujeme špeciálne fakické šošovky ICL, po zákroku je režim podobný ako u laserových zákrokov.

Ak zvažujete odstránenie dioptrií pred svadbou, ideálne je, aby ste si ju naplánovali dostatočne včas, aby ste si naplno užili predsvadobné prípravy. 

Nech VIDÍTE v tom druhom jeho krásu aj desiatky rokov po svadbe.