Objednajte sa Opýtajte sa

Naša Ibra rastie ako z vody

19.12.2019
Naša Ibra rastie ako z vody

Žiť bez toho najcennejšieho zmyslu, ktorým sa pozeráme na náš krásny svet, je veľmi náročné. So štvornohým pomocníkom, ktorý dokáže nevidiacemu človeku ponúknuť istotu orientácie a pohybu, sa to však dá v mnohých prípadoch ľahšie zniesť.

Po Cezmínke sme si v auguste 2019 adoptovali krásnu a rovnako šikovnú Ibru, ktorá je na svojej ceste stať sa vodiacim alebo asistenčným psom. Aby bol vodiaci pes spoľahlivým pomocníkom, musí spĺňať náročné povahové kritériá a rovnako dôležitý je aj jeho dobrý zdravotný stav. Samozrejmosťou u budúceho vodiaceho psa je aj dobrá ovládateľnosť a bezproblémové správanie v každom prostredí.

Ibra zatiaľ spĺňa všetky kritériá perfektne a je každým dňom šikovnejšia a skúsenejšia. Pomaly už vstupuje do puberty, no aj napriek tomu tento prechod zvláda bravúrne a vytvrvalo poslúcha. Z Ibry rastie krásna psia slečna, ktorá niekomu po zvládnutí výcviku bude môcť nahradiť oči a tak pomôcť zvýšiť kvalitu života. Denno-denne utvrdzuje svoje okolie, že slušnosť jej nerobí žiadne problémy. Dokonca už mala na skúšku oblečený aj biely postroj pre vodiacich psov a znášala ho tak, akoby sa s ním už narodila. Základné povely vykonáva automatiky a všetkým novým sa vždy len a len poteší. Bez problémov zvládne povel "podaj", kedy s najväčšou radosťou prinesie kľúče, alebo cvičí slalom so svojou cvičiteľkou Terezou. Ako každý aj Ibra má svoje cieľe a od nového roka bude svoj čas venovať novému povelu "uprac", pri ktorom si pozbiera všetky hračky a dá ich do krabice. Tento povel bude podľa slov jej vychovávateľky veľmi prospešný aj pre ňu. Najväčšími Ibrinmi kamošmi sú inteligentné hračky a jej prvá veľká psia láska "šarmantná kólia". 

Sme nesmierne hrdí na našu šikovnú Ibru a jej trpezlivú cvičiteľku Terezu z Výcvikovej školy pre vodiace a asistenčné psy. Ibru čaká ešte rozhodne veľa krásnych chvíľ, no aj náročných tréningov, ktoré s jej šikovnosoťu rozhodne bez problémov zvládne. 

Ibra - vodiaci pes