Objednajte sa Opýtajte sa

Popradská NeoVízia oslávila 1 rok

15.11.2018
Popradská NeoVízia oslávila 1 rok

Popradská očná klinika NeoVízia pred pár dňami oslávila svoje prvé narodeniny. Za uplynulý rok si získala pozornosť a dôveru pacientov nielen z východného Slovenska. Do mesta pod Tatrami priniesla nový trend bezbolestných operácií očí.

Už samotný príchod súkromnej očnej kliniky NeoVízia do Popradu bol pre jej riaditeľa Petra Kociana veľmi príjemným prekvapením. „Niekoľko týždňov od otvorenia boli naše ambulancie plné pacientov. Po mesiaci sme už mali prvý operačný deň. Potvrdilo sa, že dopyt po špecializovanej oftalmologickej starostlivosti je v regióne východného Slovenska vysoký.“

NeoVízia Poprad

Klinika NeoVízia Poprad je sesterskou pobočkou očnej kliniky NeoVízia v Bratislave. A tak nečudo, že aj do tatranského regiónu priniesla značka najmodernejší a profesionálny trend bezbolestných očných operácií. Najnovšie technológie a ľudský prístup k pacientom je to, čím si NeoVízia Poprad získala priazeň svojich klientov. „Pacienti o nás vedia a cielene vyhľadávajú naše služby. Aktívne sa zapájame aj do spoločenského života v regióne a sme činní i v teréne. O naše služby prejavili záujem nielen jednotlivci, ale tiež spoločnosti, ktoré pod Tatrami pôsobia. Vrátane hokejového klubu HK Poprad,“ pokračuje MUDr. Vanžura.

očné vyšetrenie HK Poprad

Riaditeľ očnej kliniky je hrdý nielen na úspech, ktorý NeoVízia za uplynulý rok dosiahla, ale tiež na samotný tím, ktorý skĺbil profesionálny a ľudský prístup. Radosť z uplynulých dvanástich mesiacov neskrýva ani očná lekárka a chirurgička MUDr. Lucia Sonntag. „Som hrdá na to, ako sa klinika postavila na vlastné nohy. Na ľudí, ktorí ju tvoria, na ich húževnatú prácu a na to, ako sa dostala do povedomia ľudí. Vždy sa poteším, keď príde pacient na odporúčanie iného spokojného pacienta. Myslím si, že veľkým benefitom popradskej NeoVízie je aj jej strategická poloha. Vďaka nej dokážeme uspokojiť pacientov nielen z východného a stredného Slovenska, ale aj z Poľska.“

V súčasnosti sa NeoVízia Poprad sústreďuje na bezbolestné operácie sivého zákalu, komplexné očné vyšetrenia, operácie na odstránenie dioptrií bezbolestnými vnútroočnými zákrokmi PRELEX, očné plastické operácie a ďalšiu očnú starostlivosť. V ambulanciách sa však lekári často stretávajú aj s ochorením keratokonus. Jeho včasné odhalenie a diagnostika sú pre jeho následnú liečbu veľmi dôležitými krokmi. „Všetky príčiny vzniku ochorenia, žiaľ, nie sú známe. Ide o degeneratívne ochorenie rohovky, ktoré môže byť aj dedičné. Keratokonus sa vyskytuje u oboch pohlaví, o niečo častejšie však u mužov. Z praxe a zo štúdie, ktorú som robila medzi našimi pacientmi, tiež vyplynulo, že ľudia s keratokonusom trpia veľmi často sprievodnými kožnými ochoreniami ako akné či atopický ekzém. Päťdesiat percent z nich sú alergici alebo atopici,“ prezradila MUDr. Sonntag.

MUDr. Lucia Sonntag NeoVízia Poprad

V blízkej budúcnosti plánuje popradská NeoVízia naďalej poskytovať nadštandardnú očnú starostlivosť v Poprade a širokom okolí. „Verím, že sa nám čoskoro podarí nadobudnúť zmluvný vzťah aj so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou. Tiež budeme rozširovať ponuku diagnostických a liečebných možností, aby sme sa dokázali postarať skutočne o všetkých ľudí, ktorí majú akýkoľvek problém so zrakom. Už teraz disponujeme napríklad očnými lasermi určenými na liečbu sietnice, zeleného zákalu a sekundárnej katarakty,“ dodáva MUDr. Roman Vanžura, riaditeľ popradskej očnej kliniky NeoVízia.