Objednajte sa Opýtajte sa

Veľakrát je strach jedinou prekážkou, ktorá nás delí od radostnejšieho života

12.09.2018
Veľakrát je strach jedinou prekážkou, ktorá nás delí od radostnejšieho života

Je prirodzené, že na akýkoľvek zásah do nášho tela sme citliví a desíme sa rôznych zákrokov. Veľakrát je však práve strach jedinou prekážkou, ktorá nás delí od radostnejšieho života bez problémov navyše. 

Svojim zrakom vnímame 80% informácií a práve preto mu patrí prvenstvo v dôležitosti ľudských zmyslov. Každý z nás je však jedinečný a nikto nie je dokonalý, preto môže byť náš okolitý svet skresľovaný vplyvom rôznych dioptrických chýb. Niekto nevie zaostriť v diaľke, iným zasa robia problémy písmená tesne pred očami. 

V dnešnej dobe medicína poskytuje nieľko bezbolestných a rýchlych zákrokov, ktoré dokážu človeku prinavrátiť kvalitu života. 

Laserové operácie očí sa v oftalmológii využívajú už niekoľko desaťročí a vďaka nim milióny ľudí zahodili dioptrické okuliare. A aj napriek tomu, že operácie ľuďom pomáhajú, stále majú z nich obavy a strach. Rovnakú emóciu pociťoval aj náš spokojný pacient a zároveň konateľ kreatívnej agentúry tridsaťročný Lukáš. “Mal som strach z toho, že sa môže niečo pokaziť, že po operácii nebudem vidieť.” Dnes má však radosť zo slnečných okuliarov a prekvapivo sa teší a zimu, keď sa mu pri zmene teplôt nebudú rosiť sklíčka okuliarov. 

Lukáš Medveď po NeoLASIK HD

S okuliarmi sa rozhodla rozlúčiť aj beauty blogerka Danka Kmeťová, ktorá prekonala strach a prekročila hranicu zbytočných obáv. Často musela hľadať spôsoby, ako sa nalíčiť tak aby výsledný efekt dobre vyzeral aj pod dioptrickými okuliarmi, ktoré striedala so šošovkami. “Po operácii sa zmenilo všetko. Začína to vždy ránom. Zobudím sa a vidím všetko okolo seba do najmenších detailov. To je najviac, čo som si mohla priať,” vyjadrila sa Danka. 

Strach je bežnou súčasťou života aj v prípade laserových operácii, podľa slov MUDr. Miriam Záhorcovej je však dôležité vstupné vyšetrenie ale aj prístup lekára k pacientovi. “Už počas jednotlivých vyšetrení pacienta podrobne informujeme o tom, čo ho čaká, aké má výsledky a zároveň mu vysvetľujeme, ako daný zákrok v jeho prípade prebieha. Rovnaký scenár má aj rozhovor tesne pred samotným zákrokom. Opäť si spoločne prejdeme všetko dôležité a pacient dostane aj tu priestor na dodatočné otázky” 

Pacienti, ktorí sa zbavili svojho strachu sa dnes na svet pozerajú novými očami, bez okuliarov a nad niekdajšími obavami sa len pousmejú. 

Daniela Kmeťová po NeoLASIK HD