Objednajte sa Opýtajte sa

Prevratné vnútroočné šošovky implantuje očný chirurg bez dotyku ľudskej ruky

12.07.2018
Prevratné vnútroočné šošovky implantuje očný chirurg bez dotyku ľudskej ruky

Operácie sivého zákalu zaznamenávajú najrýchlejší pokrok v očnej chirurgii. Po laserovej operácií LenSx, pri ktorej femtosekundový laser nahrádza skalpel aj ostré nástroje a trifokálnych šošovkách, ktoré okrem zákalu odstránia okuliare na čítanie, počítač aj do diaľky, prináša tím primára MUDr. Radovana Piovarčiho slovenským pacientom ďalšiu svetovú novinku.


Nová vnútroočná šošovka Clareon®* prináša pacientovi aj chirurgovi viaceré výhody. Ako jedna z prvých vnútroočných šošoviek na svete používa automatizovaný zavádzajúci systém na jedno použitie. Chirurg implantuje šošovku bezdotykovo, pomocou jednorazového injektoru.
Automatizovaný systém minimalizuje riziko poškodenia šošovky pred a počas implantácie. Šošovkou nie je už nutné pred implantáciu manipulovať ani ju nijako rolovať. Navyše, systém je pre chirurga veľmi jednoducho a pohodlne ovládateľný. Jednorazový injektor predstavuje nulové riziko vyplývajúce z opakovaného používania.

vnútroočná šošovka CLAREON

Inovovaný superhladký povrch šošovky zaisťuje výborné optické vlastnosti materiálu. „Revolučný materiál minimalizuje riziko akýchkoľvek komplikácií spojených s dlhodobými zmenami materiálu či priehľadnosti šošovky v porovnaní so staršími tipmi. Pacient sa nemusí obávať zmeny kvality videnia do budúcnosti. Šošovka si udržiava aj po rokoch vynikajúcu priehľadnosť a tým pacientovi zabezpečuje dlhodobú stabilitu zraku po operácii,“ vysvetľuje primár bratislavskej Očnej kliniky NeoVízia, ktorý so svojim tímom implantoval 11. júla 2018 slovenským pacientom prvú šošovku Clareon.

Navyše, presný a ostrý kraj na prednej a zadnej hrane šošovky zabraňuje rastu epiteliálnych buniek a tým vzniku tzv. druhotného sivého zákalu. Podľa štúdií spoločnosti Alcon má šošovka Clareon až o 68% nižší podiel YAG laserového ošetrenia v priebehu prvého roka po implantácii (pozn. ošetrenie nutné pri druhotnom sivom zákale) ako ostatné šošovky typu Acrysof. Vďaka výbornej priľnavosti šošovky v oku zabezpečuje presný a stabilný pooperačný výsledok.

„Je úžasné, akými míľovými krokmi napreduje očná chirurgia a najmä operácie sivého zákalu. Aj v najbližších rokoch očakávame ďalšie inovácie, ktoré operáciu sivého zákalu ešte zjednodušia a spríjemnia,“ zamýšľa sa primár Piovarči nad budúcnosťou operácií sivého zákalu.

Clereon je najnovšou inováciou z rodiny šošoviek AcrySof®*, ktoré ponúkajú nové videnie pacientom po sivom zákale už viac než 25 rokov.
Celosvetovo naimplantovali oční chirurgovia vo svete viac než 100 miliónov vnútroočných šošoviek radu AcrySof®.


Očná klinika NeoVízia je prvým slovenským pracoviskom, ktoré svojim pacientom prináša vnútroočné šošovky Clareon. Ako Centrum excelentnosti spoločnosti Alcon má prednostný prístup k inováciám a technológiám.

náš operačný tím na čele s primárom MUDr. Radovanom Piovarčim

*Ide o zdravotnícky prostriedok. Pre úplné informácie ohl'adom indikácií, kontraindikácií a varovanie si prečítajte návod na použitie a d'alšie dôležité informácie uvedené na stránke ifu.alcon.com.