Kto sa môže súťaže zúčastniť? Pravidlá súťaže Hlasujte za NAJ príbeh a vyhrajte poukážky na laserové operácie Aký typ operácie môžete vyhrať?

Súťažné príbehy

Etela, 56 rokov
rámy a dioptrie zamedzujú vidieť pohľad v celej šírke,
Prečítať si príbeh (0 hlasov)

Zuzana, 35 rokov
Takmer som nevidela vlastného syna hneď po narodení
Prečítať si príbeh (41 hlasov)

Róbert Chaban, 23 rokov
Na operáciu som podľa mnohých primladý
Prečítať si príbeh (0 hlasov)

Lucia, 27 rokov
Zobudiť sa a vidieť všetko bez nasadenia okuliarov.
Prečítať si príbeh (123 hlasov)

Andrea, 35 rokov
Zivot bez okuliarov
Prečítať si príbeh (7 hlasov)

Michal, 30 rokov
Okuliare mi ničia kovové piliny
Prečítať si príbeh (65 hlasov)

Magda, 70 (dcéra 26) rokov
Dcérka kvôli deťom nemyslí na oči
Prečítať si príbeh (965 hlasov)

Valdemar Facona, 27 rokov
Brat si rok nekúpil okuliare, aby sme mali čo jesť
Prečítať si príbeh (1120 hlasov)


Napíšte nám svoj príbeh

Napíšte nám e-mail

Brat si rok nekúpil okuliare, aby sme mali čo jesť

Meno: Valdemar Facona
Vek: 27
Mesto: Bratislava
Výška dioptrií: -18 dioptrií, - 4 cy
Diagnóza: slabozrakosť

PRÍBEH

Príbeh Valdemara nám poslala jeho sestra Ružena. Obaja vyrastali v detskom domove.

„Vydala som sa, narodili sa mi dve nádherné deti. Keď som čakala druhého synčeka, manžel ma opustil. Nebyť môjho brata, nemala by som kde bývať a čo jesť. V každej oblasti nám veľmi pomáha, ľudsky aj finančne. Moje deti miluje viac ako sám seba. Povedal mi - Ruženka, vždy budem pri tebe stáť. Viem, že by chcel ísť občas s kamarátmi von, no často ostane doma a pomáha mi. Nikdy sa na nič nesťažuje. Pritom by si mohol prenajať byt s kamarátmi a slobodne žiť. Valdo mi je všetkým na svete - bratom, otcom, kamarátom. Viem, že ak by ma hocijaký muž opustil, on vždy pri nás zostane.

Po odchode z detského domova žil v azylovom dome, a vždy pracoval. Neskôr odišiel do Barcelony robiť dlažby a obklady. V Španielsku sa mu veľmi zhoršil zrak - z mínus štyri na mínus osemnásť. Dnes už viac ako dva roky pracuje v McDonalde. Občas sa naňho sťažujú. Valdo totiž dobre nevidí. Snaží sa nevyhovárať sa na svoj zrak, aby o prácu neprišie. Váži si ju. Ale ja viem, že ho okuliare a slabé videnie neskutočne trápia. Nemôže tak vykonávať svoju prácu na maximum. Pri živote nás drží práve jeho plat. Kvôli nám si nekupuje oblečenie. Kvôli nám rok nenosil okuliare, lebo vedel, že keď si zaplatí rám, nebudeme mať čo jesť.

Valdo je tichší chlapec. Veľmi túži spraviť si vodičák a kúpiť si ojazdené auto. Hocijakú starú šunku. Ale ako mu splním tento sen, keď v aute neuvidí? Viem, že za volantom by mal s okuliarmi problémy. Na vyšetrení sa zistilo, že aj s okuliarmi vidí len na 20%. Vieme, že preňho existuje možnosť operácie – implantácia vnútroočných šošoviek. S nimi by videl na 50-60%. Kvôli tým popolníkom si ťažko hľadá aj frajerku. Bez nich by bol krásavec. Má veľmi veľké srdce. Neviem si predstaviť, že by naozaj oslepol. Už takmer nič nevidí, ani cumeľ môjho malého. Niekedy sa samozrejme pohašteríme, ale nepoznám nikoho, kto si zaslúži nový zrak viac ako on...

Chcete, aby vyhral tento príbeh?
Dajte mu svoj hlas a vyhrajte zľavy na laserové operácie metódou NeoLASIK HD

Dajte svoj hlas človeku, ktorý si zaslúži vyhrať. V pondelok 5. novembra 2012 z hlasujúcich vyžrebujeme výhercov poukážok na zľavu z najmodernejšej laserovej operácie NeoLASIK HD s femtosekundovým laserom v hodnote 1x 500 EUR, 1 x 200 EUR, 1 x 100 EUR.

Hlasovať môžete iba raz pre jeden príbeh. Viacnásobné hlasovanie rovnakej osoby je porušením pravidiel súťaže. Takéto hlasy nebudú započítané. Organizátor súťaže môže v prípade porušenia hlasovacích pravidiel tieto hlasy stornovať.

Meno *
Telefón
E-mail *

Hore